Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бердянськ, Коблево, Одеса: що і за скільки пропонують українцям відпочинок відомі курорти

  • 29.06.2018, 09:35
  • 2 691

Відпочити на українських курортах можна на будь-які гроші, аби тільки вистачило житла біля моря.

До Бердянська їдуть переважно зі сходу України — там відпочиває Харків, Дніпро, Запоріжжя, повідомляє ТСН.

На свята дістатись моря проблематично, бо на трасі Харків-Сімферополь із машин утворюється справжній затор. Біля моря практично немає вільних номерів, ціни на них чималі — по 1300 гривень на добу. Тим, хто воліє заощадити, на допомогу приходить приватний сектор, де вартість житла стартує з 200 грн за людину. Їжа так само є на будь-який смак та гаманець, але для комфортного відпочинку варто мати з собою близько 500 грн на день.

У Коблевому повітря прогріте до 30 градусів, вода у морі чиста, але прохолодна — не більше 22 градусів. На пляжі аншлаг — тисячі людей з’їхалися з усієї України на довгі вихідні. «Відпочити, тоді працювати — жнива ж починаються», — каже Слава Новосілецький. «Я дітей не можу витягнути з води», — жаліється Галина Сурменко. Ціни на проживання у Коблевому стартують від 70 гривень з людини у приватному секторі, а готелі «олінклюзів» коштують від 2 тисяч гривень за добу. Відпочивальники кажуть, що в будь-якому разі це дешевше, ніж в Затоці чи Одесі. «Та й не знаю, і атмосфера, і до моря ближче. Ми завжди тут зупиняємося. Ціни достатньо приємні. Українець може тут відпочити», — вважає Олександр Машевський. Вартість розваг на пляжі така: «банан» 75 грн з людини, «шайба» і «бетмен» по 150 грн, прокат гідромотоцикла 300 грн. Кукурудзу біля моря продають по 25 грн, а морозиво по 30

В Одесі попри похмуру погоду на пляжі вийшли тисячі людей. Люди не лише купалися, а й рибалили, засмагали, прогулювалися узбережжям, грали в різноманітні ігри. Ціни на проживання в місті стартують від сотень гривень на добу за хостели до тисяч за номери в готелях. Проблем із харчуванням бути не може, адже у великому місті є все: від базарів і крамничок економ-класу до вишуканих елітних ресторанів. Розмаїття розваг так само до послуг курортників. Єдиною можливою проблемою в ці тривалі вихідні може стати погода — в наступні два дні синоптики прогнозують потужні дощі з грозами.

Схожі новини