Передплата 2024 «Добра кухня»

У колонії, де утримують Сенцова, прийняли заяву Денісової

  • 28.06.2018, 19:55
  • 551

В Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, яка перебуває під стінами колонії в російському місті Лабитнангі, де утримується незаконно ув’язнений український режисер Олег Сенцов, нарешті прийняли заяву.

Про це вона повідомила у своєму Facebook.

«З 9-ї ранку намагаюся подати заяву в виправну колонію номер 8, де утримують Олега Сенцова. І лише о 17.02 вийшов черговий і прийняв заяву. На будь-які мої питання відповідає одне — я доповім керівництву» — написала Денісова.

Посольство України у Росії направило чергову ноту Міністерству закордонних справ РФ з рішучим протестом щодо недопуску уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до українського політв'язня Олега Сенцова.

28 червня Денісова та російський омбудсмен Тетяна Москалькова прибули в регіон, де знаходиться колонія, в якій перебуває Сенцов, одночасно. Однак до колонії український уповноважений з прав людини прибула раніше за свою колегу. Але її до Сенцова не пустили.

Водночас Москалькова зустрілася з українським політв'язнем Олегом Сенцовим. За її словами, стан здоров'я його в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Схожі новини