Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії заявили, що Денісову не пустять до Сенцова

  • 28.06.2018, 12:44
  • 670

Прес-секретар омбудсмена Р Ф Тетяни Москалькової Олексій Зловедов стверджує, що українського омбудсмена Людмилу Денісову не пустять в колонію до Олега Сенцова, тому що вона нібито прилетіла в Ямало-Ненецький автономний округ без узгодження.

Про це він повідомив у четвер російському Інтерфаксу.

«Дійсно, в регіоні знаходиться Уповноважений з прав людини верховної Ради України, пані Денісова, яка прилетіла в регіон абсолютно самостійно, без узгодження і з уповноваженим з прав людини в РФ, і з відповідними структурами», — заявив Зловедов.

Він зазначив, що Уповноважена з прав людини в Р Ф Тетяна Москалькова також прибула в Ямало-Ненецький автономний округ (ЯНАО), де планує відвідати засудженого українського режисера Олега Сенцова.

«Тетяна Миколаївна (Москалькова — ред.) прилетіла в Салехард. Вона збирається зустрітися з Олегом Сенцовим, відвідати лікарню, а також розібратися зі зверненнями жителів Ямало-Ненецького автономного округу, які надійшли до неї», — сказав Зловедов.

Він додав, що уповноважений вже зустрілася з губернатором ЯНАО і обговорила з ним соціальні проблеми округу.

Прес-секретар Москалькової стверджує, що в зв'язку з цим спільне відвідування Сенцова двома уповноваженими не планується.

Як писав «ВЗ» Уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова прибула до міста Лабитнангі, де у колонії утримують незаконно ув’язненого українського режисера Олега Сенцова.

Денісова зазначила, що поки її не пускають в колонію, вона сказала, що продовжувала стукати в двері, їй повідомили, що «передали інформацію про її прибуття», і сказали чекати.

Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Схожі новини