Лікар розповіла про корисні властивості кабачків

Кабачки — це найпопулярніший і найдешевший літній продукт в Україні.

Чим корисний цей овоч і чи можна їсти його в необмежених кількостях протягом усього сезону, розповіла сайту Сегодня. Lifestyle відомий лікар-дієтолог Світлана Фус.

По-перше, м'якоть кабачка легко засвоюється організмом, не викликаючи роздратування шлунка і кишечника.

По-друге, в кабачках міститься вітамін С, який бере участь у виробленні колагену, який робить нашу шкіру пружною.

По-третє, бета-каротин, який корисний для шкіри, волосся, добре впливає на зір.

По-четверте, також в ньому присутні важливі для організму мікроелементи: калій, кальцій, залізо, магній — необхідні нашим серцю, мозку, м'язів і печінки.

По-п'яте, харчові волокна кабачків добре абсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину і води, виводять їх з організму. Вони активізують травні процеси, поліпшують моторну і секреторну функції шлунка і кишечника.

Кабачки — найкраща їжа, яка перешкоджає затримці рідини в організмі. При цьому, калорійність кабачка наближена до нуля.