Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія перекинула в Азовське море близько 40 бойових кораблів, — розвідка

  • 27.06.2018, 18:50
  • 1 562

Російська Федерація (РФ) перекинула близько 40 бойових кораблів в Азовське море.

Про таке заявив в ефірі «5 каналу» представник головного управління розвідки міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Скібіцький прокоментував проведення «маневрів» РФ в Азовському морі: «Проблема полягає в тому, що до початку війни ми не змогли повністю домовитися про кордон. Це кордон і в Азовському морі, і Керченська протока — його нема. По-друге, дуже активні дії розпочалися в травні 2018 року. На сьогодні за нашими даними воєнної розвідки, близько 40 катерів, бойових катерів застосовує РФ в акваторії Азовського моря. Вони зайшли. Їх раніше в такій кількості не було. Це і катери ФСБ, і військові катери. Навіть два малих ракетних кораблі перекидались з Каспію в Азовське море, це була демонстрація посилення».

«Друге — взяте під контроль сьогодні повністю всі морські шляхи цивільного судноплавства, які прямують до наших портів у Бердянську й Маріуполь через Керченську протоку. Крім того, вони дуже активно почали контролювати все, що діється в Азовському морі і всю прибережну зону в Азовському морі… Кількість суден, які підлягають огляду з боку РФ, вона збільшується. Зараз є інша загрозлива ситуація. Вийшов корабель, наприклад, з Маріуполя. Він іде до Керченської протоки і три доби стоїть, поки його пропустять під Керченським мостом. Добре, якщо вантаж довготерміновий, а якщо це зовсім інший вантаж, пройде час і цивільні кампанії відмовляться від наших портів», — розповів Скібіцький. Він також додав, що можливо, навіть буде розглядатися варіант, коли цивільні судна будуть супроводжувати українські прикордонники.

Схожі новини