Передплата 2024 «Добрий господар»

Українська делегація відмовилася йти на великий прийом до генсека Ради Європи

  • 27.06.2018, 16:55
  • 900

Делегація України у Парламентській асамблеї Ради Європи відмовилася відвідати щорічний прийом у генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда і повернула запрошення.

Про це повідомив голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар'єв, який опублікував відповідну офіційну заяву української сторони, передає DT.UA.

«Українська делегація відмовилася йти на щорічний великий прийом до генерального секретаря Ради Європи Ягланд і повернула запрошення. В умовах, коли через фінансовий шантаж Росії Р Є економить на папері для документів, не дуже логічним кроком є влаштовувати розкішні прийоми сотні людей», — написав він у Facebook.

За словами Ар'єва, Україна, добровільно пожертвувала 400 тисяч доларів «на підтримку організації в складний час», але не отримала відповідь від Ягланда щодо вартості щорічного великого прийому та доцільність його проведення в складних фінансових умовах.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала європейських колег приєднається до бойкоту цього заходу.

«Українська делегація публічно відмовилася від запрошення на цей прийом. Закликаємо європейських колег вчинити так само», — зазначила вона Facebook.

«Генсек Р Є постійно скаржиться на економічну скруту через несплату росіянами їх внеску. І під соусом економічних проблем організації намагається повернути росіян — хоч тушкою, хоч опудалом. І в той же час влаштовує прийом на сотні персон з шампанським на аперитив», — зазначила Геращенко.

Зазначимо, що Ягланд наполягає на поверненні Росії до роботи в ПАРЄ до саміту організації, який запланований наступного року. Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року — відразу після анексії Криму та початку військових дій в Донбасі. За російськими парламентаріями збереглося лише право бути присутніми та виступати на засіданнях асамблеї, а також працювати в комітетах. Після цього РФ на знак протесту відмовилася від участі в сесіях ПАРЄ і перестала виділяти гроші в касу організації.

Схожі новини