Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія не має права втручатися в питання перспектив членства України і Грузії в НАТО, — Столтенберг

  • 27.06.2018, 15:10
  • 685

Питання членства України і Грузії в НАТО обговорюватимуть Україна, Грузія і чинні члени НАТО, а Росія не повинна втручатися в цей процес, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми підтримуємо їхній статус аспірантів, в їхньому зміцненні і в наближенні до трансатлантичної інтеграції. Ми працюємо з Грузією, ми допомагаємо їй з реформами, ми також підтримуємо Україну», — сказав Єнс Столтенберг в інтерв'ю DW, відповідаючи запитання про шанси України, Грузії і Молдови стати членами НАТО.

Він наголосив, що «питання членства — це те, що ми обговорюватимемо з 29 союзниками разом з цими двома країнами». «Це не передбачає втручання кого-небудь іншого у цей процес: Росія не має права намагатися вирішувати, що її сусіди роблять», — сказав Єнс Столтенберг.

«Звичайно, це абсолютно неприпустимо, коли така велика сила, як Росія, намагається відновити сферу інтересів, вирішуючи, що її сусіди можуть робити. Так що будуть Грузія та Україна членами НАТО — це вирішуватимуть Грузія, Україна і члени НАТО», — резюмував Єнс Столтенберг.

Як повідомлялося, у вівторок президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Єнс Столтенбергом, під час якої сторони обговорили ситуацію на Донбасі, євроатлантичну інтеграцію України, а також закликали звільнити всіх українських заручників у РФ і на окупованих нею територіях.

Схожі новини