Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Під Нацрадою з питань телебачення активісти вимагають не продовжувати ліцензію «Інтеру»

  • 27.06.2018, 12:54
  • 835

Близько 20 активістів всеукраїнської мережі «Вільні люди» пікетують приміщення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у зв’язку з можливим продовженням цифрової ліцензії телеканалу «Інтер», яке внесене у порядок денний засідання регулятора 27 червня.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні на порядку денному стоїть питання телеканалу „Інтер“. Дуже дивним є те, що питання продовження ліцензії стоїть під номером 4, а питання перевірки — аж 56-м, що порушує будь-яку логіку… У нас питання: чому телеканал „Інтер“ транслює чемпіонат світу з футболу в той час, як 60 українських політв'язнів знаходяться в російських тюрмах, голодують Балух і Сенцов… Ми вимагаємо від Нацради, щоб вони не продовжували ліцензію телеканалу „Інтер“ та зробили об'єктивну перевірку і нарешті оприлюднили результати моніторингу ефіру за 9 травня (зокрема, щодо концерту зі скандальними репліками телеведучих, — ред.)», — сказав під час акції керівник штабу всеукраїнської мережі «Вільні люди» Дмитро Жмайло.

Активісти тримають у руках плакати з гаслами «Інтер — на цвинтар», «Реванш не пройде», «Обличчя реваншу» із зображенням Віктора Медведчука, Володимира Путіна, а також плакати авторства художника Андрія Єрмоленка, створені з метою бойкотування чемпіонату світу з футболу в Росії.

Також активісти поклали на тротуар перед будівлею Нацради спущений футбольний м'яч, облитий червоною фарбою.

Крім того, колони фасаду будівлі обклеєні наліпками «Громадська кампанія «Інтеру — бойкот». Учасники акції скандують «Інтер — на цвинтар».

Водночас правопорядок забезпечують близько 50 поліцейських і нацгвардійців. Ситуація спокійна, акція відбувається мирно.

Як повідомлялося, 11 травня Нацрада з телерадіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер» у зв'язку трансляцією 9 травня концерту «Победа. Одна на всех», в якому виявлені ознаки пропаганди та розпалювання ворожнечі.

Схожі новини