Передплата 2024 «Добра кухня»

ЄСПЛ визнав Сенцова громадянином України

  • 26.06.2018, 19:26
  • 621

Європейський суд із прав людини вважає бранця Кремля, режисера Олега Сенцова громадянином України, тому український уряд буде запрошено для участі в справі політв’язня.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра юстиції України — уповноважений з питань ЄСПЛ в Мін'юсті Іван Ліщина, передає ТСН.

«Європейський суд з прав людини відповів на подання уряду України щодо застосування правила 39 регламенту суду щодо Олега Сенцова. Заяву уряду України приєднають до справи самого Сенцова. Після комунікації справи уряд України буде запрошено прийняти участь в справі у якості третьої особи відповідно до ст. 36 параграф 1 ЄКПЛ. Цей пункт передбачає, що „у всіх справах, які розглядає Палата або Велика Палата, Висока Договірна Сторона, громадянин якої є заявником, має право подавати свої письмові зауваження і брати участь у слуханнях“. Отже, Європейський суд вважає Сенцова громадянином України», — наголосив він.

Водночас ЄСПЛ не надав прямої відповіді на вимогу українського уряду надати омбудсмену Людмилі Денісовій доступ до Сенцова.

«Готуємо додаткову заяву для уточнення цього питання. Одночасно продовжуємо підготовку загальної міждержавної заяви щодо всіх українських політичних в'язнів Кремля», — додав Ліщина.

Нагадаємо, як писав ВЗ, російський омбудсмен Тетяна Москалькова під час брифінгу біля Лук’янівського СІЗО заявила, що Людмилу Денісову не пускають до громадянина України Олега Сенцова через те, що у нього є громадянство РФ.

Схожі новини