Передплата 2024 «Добра кухня»

Організатору нападу на табір ромів у Львові «світить» довічне ув’язнення

  • 26.06.2018, 17:55
  • 667

Правоохоронці повідомили про підозру організатору нападу на табір ромів на околиці Львова.

Вчора, 25 червня, Пустомитівський суд обрав для двох неповнолітніх, причетних до нападу на табір, міру запобіжного заходу — тримання під вартою терміном на шістдесят діб без права внесення застави, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Організатору нападу, 20-річному львів’янину, правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченому п. 12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання — позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 23 червня о 23.25 до поліції надійшло повідомлення про те, що у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих осіб у масках напала на табір, у якому проживають громадяни ромської національності.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, працівники інших служб та підрозділів поліції Львівщини. Поліцейські припинили правопорушення та затримали сімох хлопців віком 16−17 років, жителів Львова, підозрюваних у причетності до скоєння злочину, а також 20-річного організатора нападу. Усі вони були затримані в порядку ст. 208 КПК України.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за п. 12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання — позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Окрім того були відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) та ч.1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) К К України. Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей — від трьох до семи років позбавлення волі.

Схожі новини