Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Політв’язень Клих у критичному стані: Денісова просить Москалькову про допуск українських лікарів

  • 26.06.2018, 16:28
  • 718

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в черговий раз звернулась до Омбудсмена Р Ф Тетяни Москалькової щодо українського політв’язня Станіслава Клиха, який утримується в пенітенціарній установі на території РФ.

Про це повідомляє сайт омбудсмена України.

Людмила Денісова у зверненні зазначила, що 21 травня 2018 року направила лист до Омбудсмена Р Ф з проханням посприяти медичному обстеженню та особистому відвідання нею Станіслава Клиха, а також посприяти його звільненню.

«Станом на цей час відповіді на вказані листи не отримані. З жовтня 2017 року не відбуваються зустрічі Станіслава Клиха з його батьками. Згідно наявної інформації, з 8 червня 2018 року Станіслав Клих оголосив голодування і зараз стан його здоров’я знаходиться в критичному стані. За повідомленнями матері, у Станіслава Клиха серйозні проблеми з нирками та серцем», — йдеться у повідомленні.

Враховуючи зазначене, Омбудсмен Людмила Денісова наполегливо просить Тетяну Москалькову сприяти проведенню незалежного медичного обстеження Станіслава Клиха українськими чи міжнародними лікарями. А також повідомити Людмилу Денісову про результати перевірки з наданням відповідного медичного висновку. Крім того, забезпечити в найближчий час особисту зустрічі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зі Станіславом Клихом.

«Також в котрий раз прошу Вас сприяти терміновому звільненню Станіслава Клиха з гуманітарних підстав», — наголошує Людмила Денісова.

Схожі новини