Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Начальниця ЛКП «Лев» отримує щомісяця 15 тисяч гривень

Попри те, що підприємство неприбуткове, міський голова ще й преміював чиновницю на… 250 тисяч гривень.

Міський голова Львова Андрій Садовий настільки задоволений роботою ЛКП «Лев», яке займається безпритульними тваринами, що вирішив преміювати його керівника Оксану Кошак на 250 тисяч грн. Підтримав таку ініціативу і виконавчий комітет ЛМР. Така солідна сума, зі слів чиновниці, набігла за два роки її роботи (2016−2017 роки.). Раніше міський голова голова заборонив преміювати працівників неприбуткових підприємств…

Оксана Кошак у коментарі для «ВЗ» заявила, що «доречніше питати про її премію у міській раді». «У вас є контракт з міською радою про преміювання?» — запитую. «Є контракт… У ньому прописаний оклад, плюс премія, плюс надбавки, доплати тощо, — каже пані Кошак. — Оскільки наше підприємство займається безпритульними тваринами, воно, на жаль, не може бути прибутковим. Але у нас є ветеринарна клініка, яка надає послуги і має додатковий обіг коштів. Тому маємо можливість виплачувати премії працівникам, закуповувати медикаменти для лікування безпритульних тварин».

Знайома розповідала, привезла у ветеринарну клініку від ЛКП «Лев» свого кота. Ветлікарі не могли за симптомами встановити діагноз. Аналізів чомусь не взяли. Сказали, у тварини отруєння… Як виявилося згодом (власниця поїхала в іншу клініку), у тварини — запалення матки…

За словами Оксани Кошак, загалом у ЛКП «Лев» працюють 27 осіб. Вона отримує щомісяця 15 тисяч грн. Зарплата у ветлікарів — 9−10 тисяч грн. В інших працівників близько 6 тисяч грн. «Премії на підприємстві прописані колективною угодою, — каже керівниця ЛКП. — Тому їх отримують всі працівники. Я вважаю, це правильно. Я прийшла в ЛКП з бізнесу. Винагорода мотивує людей. Вважаю, нам вдалося зробити наше підприємство показовим».

Цікавлюся, звідки у чиновниці взялася новенька квартира (у декларації Оксани Кошак за 2017 рік з'явилася квартира у Львові загальною площею 55,7 квадратних метра). «Це спадщина від мого дядька, який помер у 2016 році. Його дружина померла, син загинув. Я за ним доглядала. Він прийняв рішення записати цю квартиру на мене ще у 2008 р. 2017-го я її переоформила», — пояснила керівниця ЛКП «Лев».

Схожі новини