Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тернопіль — місто без трусів?

Депутати міськради заборонили продавати спідню білизну на релігійні свята та поблизу церков. Тернополяни … жартують

У Тернополі місцевий священик, депутат міськради від «Батьківщини» Володимир Гринда під час засідання сесії зачитав запит із вимогою заборонити продавати в місті на релігійні свята спідню білизну. На Зелені свята депутат ішов і побачив, що на ринку торгують трусами й бюстгальтерами…

Секретар міської ради Віктор Шумада повідомив, ідеться не про заборону, а про рекомендацію не продавати білизну біля церков. За таке рішення проголосували 25 з 40 депутатів. «Було проголосоване відповідне протокольне доручення, щоб провести роз’яснювальну роботу з підприємцями, які біля культових споруд на викладках продають білизну на свята. Тотальної заборони по всьому місту не буде», — сказав пан Шумада.

На запитання, як саме буде здійснюватися контроль, Віктор Шумада відповів, що не так багато в Тернополі ринків, які розташовані біля церкви, тому з кількома підприємцями буде проведена бесіда. На уточнення, чи в дорученні йдеться тільки про жіночу білизну, Шумада відповів, що розглядалося питання про білизну загалом. Пан Шумада зазначив: «Ніхто не буде дискримінувати білизну». Каже, покарання для підприємців, які не будуть дотримуватись рекомендації, не передбачене.

Тернополянин Юрко Космина написав на тему спідньої білизни вірш. Цитуємо:

Не свічки, не кагор, не просфора,
Не свячене кільце ковбаси —
За квартал від церковного двору
Продаються жіночі труси!

Як душевну загоїти травму?
Міцно в мізках апокриф засів:
«Всі дороги ведуть не до храму —
Всі дороги ведуть до трусів!»

А дехто навіть вирішив цю ситуацію повернути на користь своєму бізнесу. «Тролячи» депутатів міськради, тернополянин Тарас Ковальчук на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив про цікаву вечірку, яка відбудеться у клубі «Лисий» 1 липня. «Ми тут подумали і вирішили підтримати наших депутатів. Неділя. 1 липня. У Лисому вечірка без трусів! Ми не будемо перевіряти, бо не уточняємо, хто де лисий. Тому якщо ти підтримуєш нас, принеси з собою труси та покажи їх на вході (в руках) — і отримай за це коктейль у подарунок!», — пише пан Тарас.

Схожі новини