Передплата 2024 «Добра кухня»

Москалькова вже зустрілася з моряками судна «Норд»

  • 26.06.2018, 13:43
  • 853

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова зустрілася у вівторок у Києві з моряками судна «Норд».

Про це повідомляє Укрінформ.

«Зустрілася із затриманими в Україні моряками судна «Норд», — написала вона в Instagram.

Москалькова також повідомила, що за результатами зустрічі планує звернутися до керівництва компетентних органів України з проханням про звільнення моряків.

Російський омбудсмен прибула до Києва вранці 26 червня. Вона також повідомила журналістам, що має намір відвідати кримського дезертира Максима Одинцова, який утримується в СІЗО Києва.

Раніше у вівторок радниця Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Олена Мячина заявила ЗМІ, що уповноважену з прав людини в Росії Тетяну Москалькову не допустять до утримуваних громадян РФ на території України, допоки український омбудсмен Людмила Денісова не зможе відвідати українських політв’язнів Кремля у тюрмах Росії.

Як повідомлялося, після телефонної розмови президентів Росії та України уповноважені з прав людини двох країн домовилися відвідати по 34 ув’язнених.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями — Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

До цього часу Денісова не змогла відвідати жодного українського політв’язня.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Схожі новини