Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Принц Вільям прибув з історичним візитом в Ізраїль

  • 26.06.2018, 11:20
  • 791

Спадкоємець британського престолу герцог Кембриджський Вільям почав у понеділок, 25 червня, перший офіційний візит в Ізраїль і палестинські території.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press. Як повідомляється, прибувши з сусідньої Йорданії, герцог Кембриджський приземлився в ізраїльському аеропорту Бен-Гуріон, а потім відправився в Єрусалим. Візит принца Вільяма є неполітичним.

У той же час він є першим з королівського сімейства, хто побував на святій землі. Поїздка Вільяма присвячена в основному технологіям і загальним ізраїльсько-арабським проектам. За інформацією Reuters, принц також зустрінеться з ізраїльськими і палестинськими лідерами та відвідає визначні пам'ятки Єрусалима.

У вівторок Вільям відвідає меморіал пам'яті жертв Голокосту в Єрусалимі. Три десятиліття британського правління в регіоні між двома світовими війнами допомогли встановити деякі лінії розлому ізраїльсько-палестинського конфлікту. Завершення мандата Великобританії в Палестині 1948 призвело до остаточного створення Ізраїлю і Йорданії. З тих пір Великобританія разом з США є посередником у мирних зусиль.

Нагадаємо, раніше Великобританія підтримала звинувачення Ізраїлю на адресу Ірану. Тоді в уряді Британії заявили, що «життєво важливо переконатися, що Іран дотримується умов угоди і що ядерна програма Ірану виключно мирна».

Схожі новини