Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні випускники погіршили результати ЗНО з української мови та математики , — Гриневич

  • 25.06.2018, 16:32
  • 757

Показники Зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури серед випускників вітчизняних шкіл нижчі від тих, що були в минулому році.

Про це під час прес-конференції в Києві сказала Міністр освіти та науки Лілія Гриневич, передає УНН.

«Минулого тижня були отримані результати Зовнішнього незалежного оцінювання. Ми маємо цього року зниження загальних показників складання тесту з української мови та літератури, не подолало поріг трохи понад 14% наших випускників», — сказала вона.

Крім того, за словами міністра, з обов’язкових для складання предметів у 2018 році випускники шкіл частіше обирали історію України — 150,5 тисяч осіб, ніж математику, яку обрали 106,5 тисяч осіб.

«Втім на відміну від минулого року можна констатувати, що результати з історії України кращі, а от з математики результати у порівнянні виглядають для нас гіршими, хоча тих дітей, які набрали 200 балів, найбільше саме з математики», — повідомила вона.

За словами Гриневич, цього року найбільший відсоток подолання порогу складності учасники ЗНО продемонстрували у складанні тестів з біології та хімії. Цей тест склали: з біології -92%, з хімії — 89,5% відповідно.

Схожі новини