Передплата 2024 «Добрий господар»

США не зможуть завадити Росії захопити Прибалтику у випадку російського вторгнення у Європу

Однією з перешкод для швидкої воєнної відповіді США на ймовірну російську агресію стане… бюрократія

США не зможуть завадити Росії захопити Прибалтику у випадку російського вторгнення у Європу. Такого висновку дійшли фахівці Пентагону за підсумками військових навчань.

Однією з головних перешкод для швидкої відповіді США на вторгнення Росії в Європу стане бюрократія. За оцінкою спеціалістів, штабу американської армії доведеться заповнити 17 різноманітних форм, потрабних для передислокації військ з Німеччини у Польщу. За цей час Росія встигне захопити країни Балтії. The Washington Post пише, що американські військові змоделювали цей сценарій за допомогою спеціальної симуляції.

Також на користь Росії будуть вузькі дороги та ненадійна транспортна інфраструктура у Європі. До прикладу, мости не зможутьб витримати ваги американських танків під час їх передислокації на схід. Також фахівці зауважують, що російські військові добре знають такі слабкі місця, бо значна частина цієї території колись входила до радянського блоку. Європейські бюрократи також можуть завадити швидкому просуванню: війська НАТО ризикують затриматися, проходячи паспортний контроль ЄС.

У Пентагоні твердять, що не замислювалися про плани захисту від Росії аж до 2014 року, коли РФ анексувала Крим і розв’язала конфлікт на Донбасі.

Схожі новини