Передплата 2024 ВЗ

У поліції назвали львівські школи, учні яких причетні до нападу на табір ромів

  • 25.06.2018, 15:29
  • 872

Учнів трьох львівських шкіл, профтехучилища та ліцею імені Героїв Крут підозрюють у нападі на ромський табір, розбитий у лісовому масиві поблизу приміського села Сокільники.

Про це під час апаратної наради в облдержадміністрації поінформував керівник Львівського обласного управління Нацполіції Валерій Середа, повідомляє Укрінформ.

«Серед підлітків, які напали в ніч із суботи на неділю на ромський табір під Львовом, п’ятеро навчаються у львівській школі № 83, четверо — у школі № 36 та один у школі № 34. Двоє затриманих уже не навчаються у школах, зокрема один навчається у ліцеї ім. Героїв Крут, а інший — у профтехучилищі № 57», — зазначив Середа.

Нагадаємо, як писав «ВЗ» учасники нападу входять до угруповання «Твереза і зла молодь», яке використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division.

Напад групи молодиків на тимчасове поселення представників ромської національності стався 23 червня близько опівночі у Львові. Під час нападу 24-річний житель Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб — 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка — отримали тілесні ушкодження.

Восьмеро юнаків, яким оголосили про підозри, перебувають у райвідділку поліції з батьками та надають свідчення, також їм надали адвокаті.

Схожі новини