Передплата 2024 «Добрий господар»

Аеропорт «Львів» позбудеться статусу міжнародного?

У летовищі заспокоюють: будівельні роботи погодили з ДП «Украерорух», де тримають на контролі безпеку польотів

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького можуть понизити у статусі, забравши статус міжнародного. Причина — забудова на вулиці Кульпарківській, що межує з летовищем. Таке припущення щодо статусу аеропорту висловив депутат Львівської обласної ради Богдан Гагалюк.

«Поруч з летовищем триває будівництво житлового комплексу, — каже депутат. — Тому аеропорт може не бути міжнародним, або буде знято з рейсів декілька міжнародних лайнерів».

Тим часом, прес-служба аеропорту «Львів» оприлюднила офіційну позицію керівництва летовища. Кажуть, позбавлення статусу — чутки. «Такої проблеми не існує, — йдеться у заяві аеропорту. — Будівництво житлових комплексів на вулиці Кульпарківській погоджені у Державіаслужбі з урахуванням висновків експлуатанта аеродрому та провайдера аеронавігаційного обслуговування (ДП „Украерорух“). Будинки цих житлових комплексів не перевищують висоту поверхонь обмеження перешкод аеродрому, які встановлені сертифікаційними вимогами до аеродрому. Фахівці аеропорту постійно вивчають ситуацію на приаеродромній території, моніторять ймовірні порушення та повідомляють про них у компетентні органи. Приаеродромна територія - обмежена місцевість навколо аеродрому, над якою здійснюється маневрування повітряних суден. Розміри приаеродромної території визначені Сертифікаційними вимогами до цивільних аеродромів України. Для аеродрому класу „Б“ державного підприємства „Міжнародний аеропорт „Львів“ ім. Данила Галицького“ приаеродромною територією є місцевість у радіусі 50 км від контрольної точки аеродрому. На приаеродромній території запроваджується особливий порядок діяльності, яка може вплинути на безпеку польотів. До такої діяльності належить, зокрема, будівництво. Тому ми посилено контролюємо стан приаеродромної території, проводимо обстеження (не рідше одного разу на два місяці), за результатами яких складаємо акти обстеження приаеродромної території. У випадку виявлення непогоджених з експлуатантом аеродрому об’єктів будівництва, експлуатант аеродрому інформує про це Державіаслужбу».