Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Денісова вимагає від Росії терміново надати їй доступ до українських політв’язнів

  • 25.06.2018, 12:10
  • 819

Уповноважений В Р з прав людини Людмила Денісова вимагає від Росії негайно дозволити їй зустрічі з Олегом Сенцовим, Володимиром Балухом та іншими політв’язнями Кремля.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я маю на власні очі побачити Олега Сенцова та Володимира Балуха, які продовжують голодування. Маю зустрітися із Олександром Кольченком, Станіславом Клихом, Романом Сущенком. Вимагаю від Росії терміново надати мені допуск до українських політв'язнів», — заявила Денісова.

Вона також підкреслила, що й МЗС України вчергове звернулось до Росії з проханням забезпечити їй доступ до українських політв’язнів, яких утримують в РФ та окупованому Криму.

За словами омбудсмена, інформація, яка надходить про Сенцова та Балуха, досить суперечлива: «вони голодують, або ж, навпаки, що припинили голодування, вживають поживні суміші і набирають вагу».

Крім того, вона розповіла, що у відеозв’язку із Сенцовим їй відмовили, його фото не надають.

«Російська сторона постійно переконує світ, що з ними все гаразд. Втім, їхні адвокати говорять протилежне. Все це викликає велике занепокоєння і недовіру», — наголосила Уповноважений В Р з прав людини.

Як повідомлялося, український омбудсмен Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями — Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Схожі новини