Назвали 10 корисних властивостей огірків

Огірки — це не лише смачно, але й корисно: від підтримки здорової ваги до профілактики закрепів.


Фото: З відкритих джерел / Огірки: корисні властивості популярного овочу

Українська правда. Життя розповідає про 10 переваг огірків для нашого здоров’я

1. Огірки на 95,2% складаються з води.

Це означає, що порція огірків на 5 унцій містить 4, 8 унцій води, або 150 мл.

Це майже 26% вашого щоденного споживання води через їжу.

2. В огірках є калій (152мг на чашку), який може допомогти знизити кров’яний тиск.

Огляд досліджень показує, що більше споживання калію «пов'язане з нижчим ризиком інсульту і може зменшити ризик серцево-судинних захворювань загалом».

Хоча б 2% дорослих британців вживають рекомендовані 4,700 мг калію щодня.

Смакування огірками — легкий спосіб почати збільшувати споживання калію

3. В огірках є протизапальна речовина фізетин. Вчені припускають, що фізетин відіграє важливу роль у здоров’ї мозку.

Він «здатен зменшити вплив неврологічних хвороб мозку, пов’язаний з віком» і може допомогти підтримувати когнітивні функції у людей з хворобою Альцгеймера".

4.Є причина, чому огірки використовують у догляді за шкірою.

Вони ефективні як потенційний засіб від зморшок у косметичних продуктах, що захищають шкіру від старіння.

5. Огірки можуть допомогти знизити запальну реакцію в організмі.

Вони містять поліфеноли лігнани, які можуть потенційно знизити ризик певних видів раку та серцево-судинних хвороб.

В огірках також є речовина cucurbitacin, яка має антиракові властивості.

6. Флавоноїди, які є протизапальними речовинами, і таніни в огірках обмежують виділення вільних радикалів в організмі і зменшують біль.

Стаття у Journal of Young Pharmacistsпояснює, що огірок традиційно використовують від головного болю, а його насіння є сечогінним засобом.

7.Флавоноїди, які є протизапальними речовинами, і таніни в огірках обмежують виділення вільних радикалів в організмі і зменшують біль.

Стаття у Journal of Young Pharmacistsпояснює, що огірок традиційно використовують від головного болю, а його насіння є сечогінним засобом.

8. Огірки багаті на вітамін K: одна чашка огірків містить 22% рекомендованої щоденної дози цього вітаміну.

Вітамін K важливий для здоров’я кісток, а низький рівень вітаміну в організмі пов’язаний з вищим ризиком перелому кісток.

Вітамін K також важливий для покращення засвоєння кільцію кістками.

9. Огірки багаті на воду, а їхня шкірка містить нерозчинні харчові волокна.

Вода і волокна допомагають їжі рухатись системою травлення швидше і легше, допомагаючи попередити закрепи.

10. В огірках дуже мало калорій (16 калорій на чашку), вони містять також харчові волокна, які допомагають підтримувати здорову вагу.