Назвали 10 корисних властивостей огірків
- 25.06.2018, 08:57
- 1 220
Огірки — це не лише смачно, але й корисно: від підтримки здорової ваги до профілактики закрепів.
Українська правда. Життя розповідає про 10 переваг огірків для нашого здоров’я
1. Огірки на 95,2% складаються з води.
Це означає, що порція огірків на 5 унцій містить 4, 8 унцій води, або 150 мл.
Це майже 26% вашого щоденного споживання води через їжу.
2. В огірках є калій (152мг на чашку), який може допомогти знизити кров’яний тиск.
Огляд досліджень показує, що більше споживання калію «пов'язане з нижчим ризиком інсульту і може зменшити ризик серцево-судинних захворювань загалом».
Хоча б 2% дорослих британців вживають рекомендовані 4,700 мг калію щодня.
Смакування огірками — легкий спосіб почати збільшувати споживання калію
3. В огірках є протизапальна речовина фізетин. Вчені припускають, що фізетин відіграє важливу роль у здоров’ї мозку.
Він «здатен зменшити вплив неврологічних хвороб мозку, пов’язаний з віком» і може допомогти підтримувати когнітивні функції у людей з хворобою Альцгеймера".
4.Є причина, чому огірки використовують у догляді за шкірою.
Вони ефективні як потенційний засіб від зморшок у косметичних продуктах, що захищають шкіру від старіння.
5. Огірки можуть допомогти знизити запальну реакцію в організмі.
Вони містять поліфеноли лігнани, які можуть потенційно знизити ризик певних видів раку та серцево-судинних хвороб.
В огірках також є речовина cucurbitacin, яка має антиракові властивості.
6. Флавоноїди, які є протизапальними речовинами, і таніни в огірках обмежують виділення вільних радикалів в організмі і зменшують біль.
Стаття у Journal of Young Pharmacistsпояснює, що огірок традиційно використовують від головного болю, а його насіння є сечогінним засобом.
7.Флавоноїди, які є протизапальними речовинами, і таніни в огірках обмежують виділення вільних радикалів в організмі і зменшують біль.
Стаття у Journal of Young Pharmacistsпояснює, що огірок традиційно використовують від головного болю, а його насіння є сечогінним засобом.
8. Огірки багаті на вітамін K: одна чашка огірків містить 22% рекомендованої щоденної дози цього вітаміну.
Вітамін K важливий для здоров’я кісток, а низький рівень вітаміну в організмі пов’язаний з вищим ризиком перелому кісток.
Вітамін K також важливий для покращення засвоєння кільцію кістками.
9. Огірки багаті на воду, а їхня шкірка містить нерозчинні харчові волокна.
Вода і волокна допомагають їжі рухатись системою травлення швидше і легше, допомагаючи попередити закрепи.
10. В огірках дуже мало калорій (16 калорій на чашку), вони містять також харчові волокна, які допомагають підтримувати здорову вагу.