Передплата 2024 «Добрий господар»

Затримані в окупованому Криму українські моряки відмовляються від їжі, — адвокат

  • 25.06.2018, 08:28
  • 569

Моряки українського судна «ЯМК-0041», затримані російськими окупантами біля берегів Криму, відмовилися від їжі.

Про це у Facebook повідомив адвокат Едем Семедляєв, передає Українська правда.

За його словами, до затриманих моряків не пускають адвокатів, на скарги в окупаційній адміністрації Криму не реагують.

«За словами матері одного з моряків, вони відмовляються приймати їжу і знаходяться у відчаї від невизначеності», — написав Семедляєв.

Як повідомлялось, суд в окупованому Криму продовжив арешт на місяць капітану затриманого біля півострова українського судна «ЯМК-0041» Віктору Новицькому.

Проти капітана українського риболовецького судна «ЯМК-0041» (порт приписки — Очаків), затриманого 4 травня російськими прикордонниками в Чорному морі на захід від мису Тарханкут, порушили кримінальну справу про браконьєрство.

У рибалок вилучили кілометри сітки та рибу. Судно й екіпаж, що складається з п'яти громадян України, доставили на територію анексованого Криму.

У Державній прикордонній службі України зазначили, що судно мало дозвільні документи на вилов риби в межах 12-мильної морської зони, і припустили, що капітан судна міг порушити кордон і вирушити туди, де, на його думку, буде кращий вилов.

В ДПСУ додали, що вивчають всі обставини інциденту.

Міністерство закордонних справ України направило в Росії ноту в зв'язку із затриманням українського риболовецького судна біля берегів Криму і вимагає негайно звільнити судно і екіпаж.

У коментарі «Українській правді» прес-секретар МЗС Мар'яна Беца підкреслила, що Україна розцінює затримання судна як узурпацію.

Затриманому капітану може загрожувати в окупованому Р Ф Криму до 5 років позбавлення волі

Схожі новини