Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До нападу на ромів під Львовом можуть бути причетні фанати Гітлера

«Твереза ​​і зла молодь» — це незареєстрована «організація», яка до цих пір не фігурувала в повідомленнях ЗМІ

Організаторами нападу на табір ромів під Львовом може бути група нацистів, яка має назву «Твереза и зла молодь».

Поліція затримала організатора та сімох учасників нападу, однак поки не оприлюднює докладної інформації про них, повідомляє zaxid.net.

За даними сайту, поліція затримала 20-річного львів'янина Андрія Тичку. На порталах з пошуку роботи вдалося виявити резюме людини з ім'ям, яке підходить під опис затриманого. Відомо, що в 2017 році він закінчив Львівський коледж легкої промисловості, де навчався на механіка швейного обладнання. У Вконтакте був тільки один акаунт з таким ім'ям, який 24 червня видалили.

«Твереза ​​і зла молодь» — це незареєстрована «організація», яка до цих пір не фігурувала в повідомленнях ЗМІ. Загальна кількість членів цієї організації невідома, проте судячи з кількості передплатників на їх сторінки в соцмережах, таких всього кілька десятків.

У організації нацистів є свій канал на YouTube, який до 24 червня називався Lemberg Jugend (з нім. — Львівська Молодь, ймовірно, парафраз з Hitler-Jugend, молодіжної нацистської організації в гітлерівській Німеччині).

Після затримання учасників і організатора нападу на циганський табір цей YouTube перейменували в «Оаьта Втвтв ті» — очевидно, щоб прибрати будь-які згадки про себе. Створено цей канал лише 21 червня 2018 року і там було тільки два відео і 24 передплатника. На відео під назвою «Меленький відео доклад з сафарі на циган» (стилістика збережена — ред.) зафіксовано, як кілька підлітків переслідують циган. На відео «Твереза ​​и зла молодь на варті свого міста. Вжіваєш наркотики? Чекай нас ми прійдемо в гості» знято раптовий напад групи підлітків на кількох хлопців.

На каналі також використовувалася символіка відомої ультраправої організації Misanthropic Division (розгорнуті в різні боки автомати Калашникова і логотип з написом Misanthropic Division). Крім цього організація використовує свій логотип — перехрещені бейсбольні біти і хокейна воротарська маска.

Telegram-канал «організації» був створений 20 квітня 2018 і на нього підписалася 51 людина. Тут більше 70 повідомлень, в основному це мотивуюючі фрази в нацистському дусі або картинки, багато — російською мовою. Навіть перша версія назви цієї організації була російською — «Трезвая и злая молодежь».

Схожі новини