Передплата 2024 ВЗ

У Грузії погодили скорочення кількості міністрів в уряді

  • 24.06.2018, 17:14
  • 563

Прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе і керівна партія «Грузинська мрія» досягнули домовленості про реорганізацію уряду.

Про це заявив глава парламенту Грузії, виконавчий секретар правлячої партії Іраклій Кобахідзе, передає «Грузия Online».

«Разом з прем'єр-міністром ми обговорили ключові принципи реорганізації уряду. Ми домовилися на рівні принципів, і на цій основі прем'єр-міністр представить свій план з реорганізації уряду», — сказав він.

Як заявив представник парламентської більшості Георгій Гачечиладзе, сторони домовилися, що в країні буде скорочено кількість міністерств.

«Дискусія стосувалася реорганізації. Остаточно домовилися, що залишиться т 11 міністерств, відбудеться об'єднання декількох міністерств. На цьому етапі ви знаєте, що будуть об'єднані освіта, культура і спорт, об'єднаються міністерства у справах біженців і примирення. Весь будівельний сектор, все, що пов'язано з прискореним розвитком, — будівництво шкіл, в'язниць, житла для біженців, все це увійде до міністерства інфраструктури.

Міністерство примирення об'єднається з міністерством у справах біженців, деякі служби, пов'язані з медичним обслуговуванням, перейдуть в охорону здоров'я. При цьому основна політична функція цих міністерств буде пов'язана з відновленням територіальної цілісності і міжнародними відносинами", — пояснив Гачечиладзе.

Схожі новини