Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Конгрес США розгляне резолюцію на підтримку України, Грузії й Молдови

  • 24.06.2018, 10:39
  • 644

Двопартійна група конгресменів внесла на розгляд Палати представників американського Конгресу проект резолюції на підтримку політичного суверенітету й територіальної цілісності України, Грузії та Молдови.

Про це повідомило в суботу Посольство України в США.

«Група конгресменів від Республіканської й Демократичної партій представили у Конгресі США проект резолюції, яка підтверджує підтримку Сполученими Шатами Америки політичного суверенітету й територіальної цілісності України, Грузії й Молдови», — зазначили в українському дипломатичному представництві.

Документ, зареєстрований під номером H.Res.955, містить шість сторінок тексту.

У ньому, зокрема, наголошується, що Сполучені Штати продовжать підтримувати зусилля трьох держав, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, встановлення політичної незалежності й інтеграції у європейську спільноту.

Конгресмени закликають Росію негайно покласти край військовій підтримці незаконним збройним формуванням, які діють на суверенних територіях України, Грузії й Молдови, а також припинити насильницьку й незаконну спробу анексувати Крим. Автори резолюції також вітають поглиблення співробітництва між трьома державами, спрямоване на зміцнення власних можливостей у протидії дестабілізуючим зусиллям Росії, у тому числі у сферах безпеки й оборони.

Крім того, проект резолюції висловлює позицію США проти побудови російського проекту «Північний потік — 2» з огляду на його загрозу енергетичній безпеці Європи. Документ також закликає уряд США продовжувати підтримку диверсифікації енергопостачання в Європу, у тому числі через сприяння розвитку інфраструктури для прийому зрідженого природного газу.

Схожі новини