Передплата 2024 ВЗ

Журналіст показав слабкість російських окупантів

  • 23.06.2018, 13:24
  • 716

У російських військ на Донбасі спостерігаються серйозні проблеми з укомплектованістю — ще більші, ніж в ЗСУ, а фактична боєздатність — на порядок нижчою від заявленої.

Про це в своїй статті для ZN.UA пише Юрій Бутусов. За його словами, російська армія також заражена всіма радянськими хворобами і радянської психологією.

«Про фактичну її боєздатність можна судити по тим контактним боям, які документально зафіксовані у війні в Донбасі. У ситуаціях ближнього бою кадрові російські військовослужбовці 2-ї бригади спецназу, 98-й повітряно-десантної дивізії, 31-ї десантно-штурмової бригади легко здавалися в полон, і завзятості в бою не виявляли», — зазначив він.
Як пояснив журналіст, просування ВСУ на окремих напрямках пояснюється наявністю більшої кількості мотивованих бійців, і тим, що у російських окупаційних корпусів щільність оборони і укомплектованість ще нижче.

«На батальйон у них припадає від 20 і більше кілометрів фронту. Війна давно набула осередкового характеру, давно втратила масовість», — додав автор.

Бутусов пояснив, що приписки і фальсифікації списків особового складу ЗС РФ на Донбасі здійснюються в ще більшому масштабі через відсутність будь-якої публічності та громадського контролю.

«Не дивлячись на мільярдні російські інвестиції в створення 1-го і 2-го армійських корпусів, некомплект бойових підрозділів противника досягає 70−80%, що маскується приписками, а також повної укомплектованістю тилових і адміністративних структур», — написав він.

«Наступальні і маневрені бойові дії на фронті ведуть малі групи піхоти, чисельністю приблизно в одне відділення до 15 бійців. Опорні пункти на більшій частині фронту перетворилися в спостережні пости», — резюмував журналіст.

Схожі новини

Читайте також

12.03.2024

Віталій Портников: «Мені цікаво спілкуватися з тими, хто розвивається інакше, ніж я»

Це друга частина розмови з відомим журналістом, публіцистом, пись­менником Віталієм Портниковим на Ютюб-каналі головного редактора «Високого Замку» Наталії Балюк «Ба­лючі теми». Перша частина, присвя­чена другій річниці великої війни, була надрукована в одному з попередніх тижневиків. Ця частина присвячена самому Віталію. Розмова вийшла легка і невимушена…