Передплата 2024 «Добрий господар»

Приватні школи в Україні зможуть самі вибирати мову навчання

  • 23.06.2018, 10:33
  • 672

В суботу, 23 червня, стало відомо, що Верховна Рада надасть приватним школам в Україні можливість навчати дітей будь-якою мовою за власним розсудом.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти після засідання українсько-угорської робочої групи високого рівня.

Міністр освіти України Лілія Гриневич зазначила, що відповідний законопроект насправді вже давно подано до Верхової Ради і найближчим часом від буде проголосований.

«Проект закону, що стосується видовження перехідного періоду, вже давно подано Урядом до Верховної Ради, найближчим часом він має бути проголосований у залі парламенту. Також ми продовжуємо роботу над проектом закону „Про загальну середню освіту“, в якому стаття 5 уточнюватиме всі деталі імплементації мовної статті Закону „Про освіту“. Зокрема, там йдеться й про можливості приватних шкіл обирати мову навчання», — заявила Гриневич.

Коментуючи деталі ліцензування таких шкіл, Лілія Гриневич також уточнила, що атестат державного зразка зможуть видавати заклади, які дають дітям оволодіти державною мовою на рівні держстандарту, відповідно той же законопроект фіксуватиме пропорції, в межах яких відбуватиметься навчання державною і мовою меншини.

Схожі новини