Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Кремлі заявили про проблему з обміном Сенцова

  • 23.06.2018, 08:17
  • 739

Складнощі в питанні про обмін ув’язненого в російській тюрмі українського режисера Олега Сенцова полягають в тому, що він засуджений за тяжкою статтею.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає РБК.

Відповідаючи на питання, чи пов'язані складності з обміном Сенцова з тим, що він не визнає себе громадянином Росії, прес-секретар зазначив, що режисер засуджений за тяжкою статтею.

«І головне — хто він де-юре, навіть якщо себе росіянином не визнає», — додав Пєсков.

Сенцов не приймав громадянства РФ, але Росія називає його своїм громадянином — і на цій підставі засудила і не допускала представників України до нього.

Раніше в Кремлі заявляли, що для помилування українського режисера передбачена процедура, яка ініціюється самим засудженим.

Як повідомлялося, Сенцов відмовився просити президента РФ про помилування.

Сенцова затримали в Криму 10 травня 2014. Його звинуватили в підготовці терактів і засудили до 20 років позбавлення волі.

Він голодує 41-й день в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, більш відомій як «Білий ведмідь».

Він вимагає відпустити всіх українців, що утримуються в РФ.

21 червня генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова з гуманітарних міркувань і заявив про готовність подати прохання про його помилування.

Керівництво колонії цього тижня повідомило, що український режисер відмовився від усіх інтерв'ю, про які журналісти просили через Федеральну службу виконання покарань РФ, а також від побачень із родичами.

Схожі новини