Передплата 2024 «Добра кухня»

У США зробили емоційну заяву про Сєнцова і Крим

  • 22.06.2018, 12:37
  • 472

США обурені відмовою Росії допустити українського омбудсмена Людмилу Денисову до українського політв’язня Олегу Сєнцова.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми вражені, що РФ відмовила українському омбудсмену в доступі до українського режисера і активіста Олега Сєнцова, який страждає в ув'язненні в Росії за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі», — підкреслила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Мішель Сайдерс.

Вона нагадала, що Сєнцов з 14 травня оголосив голодування, домагаючись звільнення всіх українських політв'язнів. Крім того, в США стурбовані станом ще одного українського незаконно засудженого Володимира Балуха.

«Ми також стурбовані станом активіста Володимира Балуха, який голодує вже 95-й день. Російська влада повинна негайно дозволити українському омбудсмену доступ до цих затриманих і без зайвих затримок звільнити всіх, кого незаконно утримує», — додала вона.

До того ж, США наполягають на тому, що ніколи не визнають анексію Росією Криму.

«Ми не визнаємо і ніколи не будемо визнавати спробу Росії анексувати Крим. Кримські санкції щодо Росії будуть залишатися в силі, поки РФ не поверне повний контроль над півостровом Україні», — також заявила Сайдерс.

Схожі новини