Передплата 2024 «Добрий господар»

«Лікувальне голодування»: Сенцов передав «великий привіт» з колонії

  • 22.06.2018, 12:16
  • 477

Український політв’язень Олег Сенцов, який продовжує голодування в російській колонії, спростував слова уповноваженого з прав людини в Р Ф Тетяни Москалькової про «лікувальне голодування» і наборі ваги.

Про це після зустрічі з режисером розповів його адвокат Дмитро Дінзе, який допустив, що, Москалькову міг дезінформувати уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сак, який регулярно відвідує українця, передає «Радіо Свобода».

За його словами, Сенцов розповів, що Сак фотографував його, проте відмовився передати фото уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Людмилі Денисовій, коли її не пустили в колонію.

«Кожен день Сенцов п'є по 3,5 літра води, йому капають крапельницю з великою кількістю глюкози, амінокислот і поживних вітамінних речовин. Жодного голодування він не припиняв», — підкреслив адвокат.

Політв'язень знаходиться в окремій палаті медчастини колонії, лікарі якої роблять все можливе для збереження його життя. У нього загострилися проблеми з серцем і нирками. За свідченням лікарів колонії, кризова ситуація зі здоров'ям режисера може наступити найближчим часом.

У відповідь на заяву ЄСПЛ, який закликав режисера припинити голодування, Сенцов відповів відмовою і просив передати «великий привіт», нагадавши, що його скарга, яку ЄСПЛ визначив як пріоритетну, знаходиться без руху вже кілька років.

Схожі новини