Передплата 2024 ВЗ

Розпочався ІІІ Форум місцевого розвитку

Долю Карпат, децентралізацію і об‘єднання Сходу і Заходу обговорюють на ІІІ Форумі місцевого розвитку у Трускавці

За три дні Форуму відбудеться 22 панельні дискусії.

Учасники обговорять екологію Карпат та розвиток карпатського регіону, порушать проблему децентралізації і акцентують на підтримці регіонального розвитку, і, дискутуватимуть про єдність країни.

Учасники форуму — представники громад, активісти обговорюють актуальні питання та проблеми на дискусіях з представниками влади та інвесторами і, як зазначають організатори, за результатами цих дискусій будуть створені проекти, які незабаром будуть втілювати в життя.

«Ми запланували десятки нагальних і пленарних дискусій із представниками центральних органів, як законодавчої, так і виконавчої, влади, нашими найближчими закордонними партнерами, донорами та програма, представниками місцевих органів влади, самоврядних інституцій та громадських організацій», — розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

На захід запрошені міністри й високопосадовці Польщі і Білорусії, в рамках транскордонної співпраці між країнами.

«Ми розпочали співпрацю з ініціативи у далекому 2003 році, зараз це переросло у потужну програму взвємодопомоги. В рамках іоруиу ми обговоримо, зо вдалось досягти за 15 років спільної роботи, і як ми будемо співпрацювати далі» — рощповів директор департаменту територіальної співпраці Міністерства інвестицій та розвитку Республіки Польща Рафал Балінський.

Організатори зазначають, що проекти, які будуть обговорювати учасники форуму на дискусіях, в переважній більшості будуть реалізовуватись.

«Якщо на попередніх двох форумах ми лише окреслили дорожню карту розвитку регіону, то цьогоріч ми уже починаємо стратегічно планувати створення повноцінної стратегії рощвитку регіону», — зазначив Олександр Ганущин.

Схожі новини