Передплата 2024 «Добрий господар»

Підліток, якого затримали під Кабміном зі зброєю, ішов «стріляти депутатів»

  • 21.06.2018, 17:21
  • 906

Правоохоронці розслідують два кримінальні провадження за фактом затримання чоловіка у масці і з автоматом під Кабінетом міністрів.

Про це «Українській правді» повідомила речник столичної поліції Оксана Блищик.

«Розслідується два кримінальні провадження: за ч.1 ст. 263 і за ч. 2 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами — ред.), оскільки там була і вогнепальна, і холодна зброя», — сказала Блищик.

Вона додала, що всю зброю вилучили і відправили на експертизу.

Про те, чи повідомляли чоловікові про підозру, Блищик повідомити не змогла.

«Станом на вчора підозри йому не оголошували. Наразі не можу нічого сказати», — підсумувала Блищик.

Водночас, як повідомляє джерело «УП» у правоохоронних органах, затриманий зі зброєю — підліток і, за його словами, ішов стріляти депутатів.

«Затриманому 15 років. Зброя належить вітчиму. Наразі дитину відпустили до батьків. Нібито нормальне дитя, вчиться, але він сказав, що взяв рушницю і йшов стріляти депутатів», — сказав співрозмовник видання.

Він також додав, що вилучена зброя є мисливського, на неї у вітчима хлопця є дозвіл.

«Це мисливська рушниця, зареєстрована, у батька є дозвіл. При собі хлопець мав холості патрони. Тобто це нарізна зброя, але виглядала точно як автомат Калашникова», — розповів співрозмовник.

За його словами, правоохоронці ймовірно перевірятимуть, чи хлопець психічно здоровий.

«Будуть призначені усі необхідні експертизи. У тому числі, якщо будуть сумніви у його психічному здорові, то і психіатрична», — підсумувало джерело.

Схожі новини