Передплата 2024 «Добра кухня»

У Синютки перевіряють, як у списку АТОвців землю отримали бізнесмени

21 червня у Львівській ОДА має фінішувати службова перевірка щодо виділення земельних ділянок членам АТО біля озера Наварія, що у Пустомитівському районі Львівщини.

Йдеться про кооператив «Озеро». Нагадаємо, скандал розгорівся на початку червня цього року, коли експерти сайту «Наші гроші. Львів» оприлюднили інформацію, що серед АТОвців у списку на отримання землі опинилися деякі львівські підприємці, які не мають жодного стосунку до фронтових справ, а також волонтери, суть діяльності яких, власне, полягає у безкорисності.

У коментарі для «ВЗ» ці бізнесмени «віднікувалися», мовляв працювали волонтерами, допомагали фронтовикам і отримали паї на підставі погоджених документів…

Голова Львівської ОДА Олег Синютка видав розпорядження про перевірку документів кожного претендента на ділянку біля озера. Згідно з цим документом, розбиратися у ймовірних земельних зловживаннях будуть п’ять чиновників «Білого дому», а також один зі спеціалістів Західного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції (за згодою). Керівник цієї комісії — перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. Олег Синютка пообіцяв, що бере цю справу під особистий контроль, а також виїде на місце, аби перевірити площу ділянок. «Коли я підписував розпорядження, то був свято переконаний, що надаємо землю виключно учасникам бойових дій» — наголосив він.

Журналіст «ВЗ» зателефонувала відомому львівському бізнесмену та ресторатору, екс-депутату Львівської міської ради Андрію Дзюбану, який теж отримав біля озера Наварія 10 сотих землі. Там планує звести дачу. Каже, що є членом кооперативу «Озеро», і спочатку не йшлося про те, що тут земельні паї отримають АТОвці. Лише згодом до кооперативу звернулися фронтовики, які просили включити їх в кооператив, аби ті могли теж претендувати на землю.

«Претендую на ділянку законно, як і будь-який громадянин, маю на це право, — наголошує Андрій Дзюбан. — Не було формулювання, що ділянки виділяються лише для АТОвців. Чому з цього роздмухали скандал?

Схожі новини