Передплата 2024 «Добрий господар»

За 24 премії для дружини штраф… 3 400 грн

Галицький районний суд оштрафував керівника комунального підприємства Львівської облради «Нерухомість та майно» Романа Люлюка на … 3400 грн.

Журналісти антикорупційного видання «Наші гроші» з'ясували, що торік керівник цього підприємства преміював свою дружину, яка працює на цьому підприємстві головним економістом, 24 рази (!). Себе пан Люлюк трохи «обділив" — виписав лише 10 премій. Стало відомо, що премії працівники «Нерухомості та майна» отримують не лише за результатами своєї роботи за попередній місяць чи рік, а й до державних, релігійних та професійних свят.

У рішенні суду зазначено, що чиновник «винуватість у вчиненні адміністративних правопорушень заперечив та пояснив, що з метою уникнення виникнення конфлікту інтересів між ним та його дружиною, було встановлено безпосереднє підпорядкування останньої головному бухгалтеру підприємства. Виплата їй винагород, премій та інших грошових та матеріальних виплат здійснюється лише за погодженням головного бухгалтера».

Однак, суддя не взяв до уваги заяви Люлюка і визнав його винним у адміністративному порушенні за ч. 2 ст. 172−7 КУпАП, призначивши покарання — штраф у 3400 грн.

Заступник начальника управління майном спільної власності Львівської облради Віктор Кусий у коментарі «ВЗ» пояснював, 100% премія у Романа Люлюка передбачена контрактом (це сума посадового окладу). Щодо підпорядкованості дружини чоловікові… Відсутня пряма підпорядкованість. Вона підпорядковується головному бухгалтеру, бо є працівником бухгалтерії".

Після рішення Галицького суду Віктор Кусий зауважив: «Суд оштрафував пана Люлюка за те, що людина діяла в умовах наявності конфлікту інтересів (тобто чиновник не мав права преміювати власну дружину. — Авт.). Це рішення було оприлюднене 18 червня. Пан Люлюк нам повідомив, що є таке рішення. До 23 червня він має час на його апеляційне оскарження. Чи оскаржуватиме, не знаю. Ми ведемо контроль за цим питанням».

«Яку суму премій пан Люлюк отримує щомісяця?» — запитую у чиновника. «Він отримує премію в межах посадового окладу — 7 тисяч 400 грн.».

Схожі новини