Передплата 2024 ВЗ

Омелян розповів, як «Укрзалізниця повернулася до людей обличчям, а не іншою частиною тіла»

  • 20.06.2018, 12:28
  • 593

Проблема «Укрзалізниці» багато в чому спричинена тим, що компанія орієнтована на вантажні, а не пасажирські перевезення.

Таку думку висловив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє «5 канал».

«Проблема в тому, що компанія, коли засновувалася, створювалася для вантажних перевезень. І психологічно залізничники працюють на вантаж. До людей ми тільки цього року змушені були повернутися обличчям, а не іншою частиною тіла. Подекуди це вдається, бо вкладаються кошти в ремонти вагонів, покращуються графіки руху потягів, але це не те, що повинно бути», — переконаний міністр.

Він запевняє: «Я точно належу до фанатів реформи „Укрзалізниці“. Я вважаю, що там багато речей можна робити набагато швидше і в рази якісніше… Питань дуже багато. Так, є зміни на краще, але вони досі не набули масового характеру. Це відчуває як бізнес, що перевозить вантажі, так і пасажири, які користуються послугами компанії.»

Крім того, розповів очільник Мінінфраструктури і про те, на чому найбільше заробляє компанія нині.

«Укрзалізниця» нині заробляє на вантажних перевезеннях. Це те, що генерує основний дохід. У черговий раз було піднято тарифи цьогоріч, і це дало змогу закумулювати більше як 26 млрд гривень, які вони витратять на капітальні інвестиції «, — додав Омелян.

Схожі новини