Передплата 2024 «Добрий господар»

Бійка, газ і заступник мера в смітнику: у Харківській міськраді сталися сутички

  • 20.06.2018, 11:43
  • 782

У Харківській міськраді чоловік з шевроном муніципальної охорони розпилив газ з балончика в сторону активістів, які намагалися піднятися в зал. Також у приміщенні підпалили димові шашки.

Про це повідомляє Громадське.

Зазначається, що перед конфліктом вранці 20 червня під харківської мерією відбувався пікет за участю активістів, що вимагали вільного входу на сесії міськради.

Активісти з плакатами «Влада нас не чує» і «Відкрита рада» виступали за забезпечення вільного доступу всіх охочих на сесії міськради. Близько 30 осіб мітингували під будівлею, а потім зуміли прорватися в мерію.

Повідомляється також, що активісти затримали заступника мера з тильного боку мерії і, підкотивши сміттєвий бак, взяли Андрія Руденка за руки і ноги — і кинули у смітник.

Після того, як він вибрався назовні, йому дали спокійно піти. Наразі будівля міськради оточена поліцією.

Як повідомив Громадському речник ДСНС Ігор Лупандін, о 10:07 у чергову частину надійшов дзвінок з приводу задимлення другого поверху міськради. На місці працювали 3 відділення ДСНС, двоє на автоцистерні та одне — на драбині. Була проведена евакуація з приміщення. На місці працює оперативна група ДСНС та правоохоронців.

Схожі новини