Передплата 2024 «Добра кухня»

Російська сторона досі не надала відомостей про стан здоров’я українських політв’язнів, — Денісова

  • 19.06.2018, 18:43
  • 678

Уповноважений Людмила Денісова серйозно стурбована станом здоров’я українських політв’язнів, які утримуються у місцях несвободи на території Росії і анексованого Криму.

А також в знак протесту оголосили безстрокове голодування: Володимира Балуха (93-день), Олега Сенцова (37-й день), Станіслава Клиха (12- день) і Олександра Кольченка (припинив голодування, але втратив 8 кг).

Про це повідомляє офіційний сайт Уповноваженої з прав людини в Україні Людмила Денісової.

Як зазначає Людмила Денісова, за наявними даними, стан їх здоров'я погіршується. На даний момент Омбудсмен не отримала від російської сторони точної інформації про стан здоров'я зазначених громадян.

З огляду на це, Уповноважений Верховної ради України з прав людини звернулась до Омбудсмена Р Ф Тетяни Москалькової з проханням посприяти візиту до Володимира Балуха, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Станіслава Клиха з метою моніторингу дотримання їх права на належну медичну допомогу.

«Одночасно з цим забезпечу Вам синхронне відвідування чотирьох громадян, які утримуються у місцях несвободи на території України, відповідно до заявлених вами списків», — зазначено у зверненні Омбудсмена.

Схожі новини