Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сенцов не проситиме Путіна про помилування, — Геращенко

  • 19.06.2018, 18:28
  • 356

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що українського режисера Олега Сенцова могли б помилувати у такий самий спосіб, як це було з Надією Савченко.

Про це вона повідомила у Facebook, коментуючи заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пескова про те, що Сенцов має сам подбати про своє помилування.

При цьому вона зазначила, що особисте прохання про помилування не є обов'язковою умовою для підписання такого документу президентом Росії.

«Очевидно, що Сенцов не буде звертатися до Путіна, на це російська влада й розраховує. В той же час, маю нагадати, що для помилування Н. Савченко до Путіна формально звернулися родичі загиблих російських журналістів, й він помилував, не вимагали звернення самої Савченко. А чому б самому Пескову чи омбудсвумен Москальковій не звернутися до Путіна з проханням про помилування Сенцова? Чому Надію можна було помилувати без особистого звернення а Олега — ні», — написала Геращенко у Facebook.

При цьому вона висловила обурення зривом домовленостей про відвіданням українською омбудсвумен Людмилою Денісовою українських заручників.

«Людмилу не пускають до Сенцова, Кольченка, Сущенка, Карпюка, інших наших бранців, попри домовленості на найвищому рівні. Щоб ви розуміли, саме так в нас кілька разів зривалося звільнення заручників. Коли все начебто обговорили і домовилися, визначилися зі списком і приблизною датою. Й в останню хвилину — ні, й без пояснень», — додала Геращенко.

Схожі новини