Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Познер, Собчак, Хаматова та інші просять Путіна помилувати Сенцова

  • 19.06.2018, 14:40
  • 626

Відомі російські журналісти, режисери, актори звернулись до президента Росії Володимира Путіна з проханням помилувати українського політв’язня Олега Сенцова.

Їхню заяву опублікувало «Эхо Москвы», передає Українська правда.

«Необхідно проявити милосердя, щоб врятувати людське життя. Нам треба пом'якшувати політичний клімат в країні, миритися з сусідами. Помилуйте Олега Сенцова, ми просимо Вас», — йдеться в заяві.

Серед підписантів журналісти Володимир Познер та Ксенія Собчак, голова Роскіно Катерина Мцітурідзе, режисери Костянтин Бронзит, Андрій Звягінцев, Павло Лунгін, Юрій Норштейн, Олександр Сокуров, Валерій Тодоровський, Олексій Учитель, Олексій Федорченко, актриса Чулпан Хаматова.

«Людина вмирає. Ми не думаємо, що вина його настільки велика, щоб за неї давали 20 років. Він щирий і чесний у своїх переконаннях — його безстрокова голодовка це доводить», — зазначають вони.

Як писав «ВЗ» омбудсмен Людмила Денісова заявила, що попередні домовленості з російською колегою щодо відвідування ув'язнених на території РФ та України, знову зірвані російською стороною.

Схожі новини