Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Під будівлею Ради сталися сутички між «афганцями» та правоохоронцями, постраждав поліцейський

  • 19.06.2018, 12:45
  • 509

Під стінами українського парламенту сталися сутички між ветеранами війни в Афганістані, шахтарями та правоохоронцями.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зазначимо, що сьогодні зранку в урядовому кварталі почалася масова акція протесту ветеранів Афганської війни та силових структур, а також представників шахтарської галузі. Згодом акція перейшла до стін парламенту.

Зокрема, мітингувальники вимагають скасувати монетизацію пільг, виділити понад 6 млрд гривень на розвиток шахтарської галузі, збільшити розмір компенсаційних виплат. Представники шахтарської галузі також вимагають повернення боргів зарплати.

За даними журналістів, наразі натовп мітингувальників знаходиться просто на сходах біля входу до Верховної Ради, між ними та правоохоронцями відбулися сутички.

Згодом до учасників акції протесту вийшла перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, яка закликала керівників акції сформувати ініціативну групу. Вона запросила ініціативну групу на переговори і додала, що про результати зустрічі буде повідомлено під час перерви засідання Ради.

Водночас, як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», на східцях, що ведуть до будівлі парламенту, наразі відбуваються сутички, поліція застосовує спецзасоби, мітингувальники кидають у бік поліції пляшки.

Мітингувальники вигукують «Ганьба!», свистять.

Кількість постраждалих унаслідок сутичок біля будівлі Верховної Ради уточнюється, один з мітингувальників затриманий та доставлений до райуправління, повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в Головному управлінні Національної поліції в Києві.

«Є постраждалі, кількість уточнюється. Затримано одного з мітингувальників, його доставили до райуправління», — повідомили в главку.

«Є інформація про незначні ушкодження, яких зазнав один з поліцейських під час сутички на сходах біля входу до Раду», — наголосив очільник Головного управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

За даними поліції, біля будівлі парламенту — 1,5 тисячі учасників мітингу і 500 правоохоронців.

Схожі новини