Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тимошенко відмовилася свідчити в користь України у Стокгольмському арбітражі, — заступник голови «Нафтогазу»

  • 19.06.2018, 12:10
  • 1 280

Під час судового процесу «Нафтогазу» проти «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі Юлію Тимошенко запросили виступити як свідка, однак вона не відповіла у встановлений час

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко у Facebook.

За словами Вітренка, під час судового процесу «Газпрому» проти «Нафтогазу» до Тимошенко зверталися з проханням виступити свідком. Але так і не отримавши у визначений проміжок часу необхідних запевнень щодо згоди виступити свідком на українській стороні, розраховувати на допомогу Тимошенко не доводилося.

«Роль Тимошенко у перемозі у Стокгольмі — ніяка. Так фанатам Юлії Володимирівни зрозуміло? Тому і не писали, бо не було у неї якось ролі, про яку можна було б писати… У самому арбітражі Тимошенко не брала ніякої участі. На відміну від того ж Діденка (екс-заступник голови „Нафтогазу“, — ред.), який виступав свідком на процесі і таким чином сприяв нашому виграшу», — йдеться у повідомленні.

На думку Вітренка, саме Діденку, а не домовленостям Тимошенко-Путін, варто завдячувати можливості судитися проти «Газпрому» у Стокгольмі, а не в Москві. Адже колишній заступник в останній момент вставив відповідне положення в контракт.

Також Вітренко пояснив, що перемога України у Стокгольмі, якщо перерахувати у гривні, дозволила кожній українській родині позбутися боргу у 112 тисяч гривень і отримати 4,4 тисяч гривень від «Газпрому».

Схожі новини