Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна звернулась до ООН із проханням забезпечити доступ лікарів до політв’язнів у РФ

  • 19.06.2018, 10:40
  • 405

Посол України Юрій Клименко звернувся до ООН з проханням забезпечити доступ лікарів до українських політв’язнів, утримуваних у Росії.

Про це повідомляє Постійне представництво України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві в Twitter, передає Укрінформ.

«Оскільки кожна година має вирішальне значення для утримуваних РФ українських політв’язнів, стан здоров’я яких погіршується, звертаємось до спецдоповідача ООН знайти шляхи забезпечення їхнього права на здоров’я та доступу до них незалежних лікарів», — йдеться у повідомленні.

За словами Клименка, «мільйони українських громадян в умовах російської окупації позбавлені можливості реалізації свого права на здоров’я».

Також постійний представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що передав список українських політв’язнів Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

«Мав зворушливу телефонну розмову з Валентином Карпюком — братом політв’язня Миколи Карпюка, що відбуває незаконне покарання в РФ. Один із списку бранців Кремля, який ми щойно передали Генсекретареві ООН. Робимо все можливе для його звільнення. Тиск на Росію не припинятиметься!» — написав він у Twitter.

Як відомо, наразі в Росії й анексованому Криму утримується понад 70 українських політв'язнів.

Схожі новини