Передплата 2024 ВЗ

«Друге життя» звичайного сміття

  • 18.06.2018, 20:11
  • 1 468

Студенти перетворили тверді побутові відходи на арт-об'єкти

У музейно-культурному комплексі «Львіварня» відкрили виставку «Друге життя». Однойменний екопроект присвячений проблемі сортування, переробки й повторного використання сміття.

«Львів — перше місто в Україні, що прийняло стратегію Zero Waste. Вона робить акцент на твердих побутових відходах як ресурсові, — розповів під час відкриття заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. — У місті дуже багато різного роду ініціатив, скерованих на повторне використання сміття. Ми вдячні, що фінальна виставка такого проекту проходить саме у Львові».

Учасниками проекту стали студенти з різних міст України. Юні митці використовували для створення скульптур вторсировину: деревину, скло, бляшанки, пластик, металеві деталі тощо. На виготовлення конструкцій та арт-об'єктів учасники використали близько 1000 жерстяних банок, 700 пластикових пляшок, 10 кг скла, 25 кг металу, 150 паперових склянок та 5 кг макулатури.

Учасниця з Харкова Поліна Водолазка виступила у ролі моделі
Учасниця з Харкова Поліна Водолазка виступила у ролі моделі

«Назва „Друге життя“ дарує надію. Захотілося довести, що сміття — чудовий матеріал для чогось нового», — ділиться учасниця з Харкова Поліна Водолазка.

Заходи такого типу не зменшать кількості сміття, однак вони прищеплюють суспільству культуру раціонального використання вторсировини. Від того, як позбуваємося відходів, залежить наше майбутнє.

Сьогодні 4−5% території України займають стихійні сміттєзвалища. Це неприпустимо, адже може призвести до екологічної катастрофи! Лише об’єднавши зусилля, зможемо змінити ситуацію.

Ольга Мацьків

Фото автора

Схожі новини