Передплата 2024 ВЗ

Держдеп США закликав Росію негайно звільнити 150 політв’язнів

  • 18.06.2018, 20:54
  • 541

Державний департамент США стурбований зростанням числа політв’язнів і в’язнів з релігійних переконань в Росії, і закликає Москву терміново звільнити бранців.

Про це повідомляє nv.ua.

«Сполучені Штати глибоко стурбовані зростанням числа осіб, яких в даний час більше 150 людей ідентифіковані авторитетними правозахисними організаціями в якості політичних і релігійних ув'язнених, які утримуються урядом Російської Федерації», — сказано в повідомленні прес-секретаря Держдепу США Хезер Науерт.

У Держдепі також підкреслили, що особливо стурбовані станом чотирьох незаконно ув'язнених українців, які зараз голодують — це Олег Сенцов, Станіслав Клих, Олександр Шумков і Володимир Балух.

Вашингтон закликав РФ «негайно звільнити всіх тих, кого називають політичними або релігійними ув'язненими, і припинити використання правової системи для придушення інакомислення і мирної релігійної практики».

У заяві також згадуються громадяни інших країн, переслідуваних Росією за релігійні переконання. Йдеться про чеченського правозахисника Оюба Тітієва, представника руху Свідки Єгови Дениса Крістенсена, п'яти проповідників-саєнтологів і понад десяти мусульманських послідовників турецького богослова Саїда Нурсі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін раніше заявляв, що поки триватиме Чемпіонату світу з футболу, Росія може погодитися на черговий обмін полоненими, щоб створити «позитивний імідж країни».

Схожі новини