Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справа Бабченка: у розстрільному списку був син Авакова, — підозрюваний

  • 18.06.2018, 17:10
  • 651

Підозрюваний в організації замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман заявив, що у списку осіб, яких планували ліквідувати російські спецслужби, самого Бабченка не було, але був Олександр Аваков, син голови МВС Арсена Авакова.

Про це він сказав перед засіданням Апеляційного суду Києва, передає «Укрінформ».

«У списку був Аваков-молодший, а Бабченка там не було», — стверджує Герман.

Він також заявив, що не є агентом Росії, а люди з контррозвідки, в якій він нібито працював, на нього й адвокатів після затримання «не виходили».

За словами Германа, контррозвідка СБУ нібито співпрацювала з ним на громадських засадах, «на усній домовленості», а його позивний був «Герб».

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста Бабченка — Бориса Германа.

31 травня Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Затриманий Герман стверджує, що брав участь у спецоперації української контррозвідки, проте у Службі зовнішньої розвідки це заперечують.

Схожі новини