Передплата 2024 «Добрий господар»

З березня понад 250 тисяч осіб покинули Україну в пошуках роботи

  • 18.06.2018, 15:10
  • 712

Кожні 30 секунд один громадянин України вирушає за кордон.

З моменту запуску сайту ukrainianpeopleleaks.com, який рахує в режимі онлайн виїжджаючих за кордон заробітчан, показник ресурсу перевищив 250 тисяч осіб.

Про це повідомляє «5 канал».

Таким чином, дані ресурсу свідчать, що тільки за весну 2018 року Україну в пошуках працевлаштування покинули чверть мільйонів громадян.

За даними ресурсу, кожні 30 секунд один громадянин України вирушає за кордон.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, який раніше коментував цифри сайту, більше 3 мільйонів українців постійно працюють за кордоном.

«Наша державна прикордонна міграційна служба дала цифру стабільну, скільки наших людей знаходиться за кордоном, за їх даними, фактично працюють. Це 3 мільйони 200 тисяч чоловік, справа в тому, що міграція дуже неоднорідна. Величезна маса людей виїжджає на тимчасові роботи, сезонну роботу. І виїхавши на два-три місяці, вони потім повернуться, їдуть інші. І такий кругообіг. Якщо взяти масу людей, які займаються міграцією, то їх досить велика кількість. Але постійно за кордоном знаходиться 3 мільйони 200 тисяч чоловік «, — заявив міністр в ефірі телеканалу «112 Україна».