Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Держдеп США закликав Росію припинити залякування спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

  • 17.06.2018, 17:33
  • 781

Офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт закликала Росію припинити залякування спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

На своїй сторінці в Twitter вона зазначила, що «підлеглі Росії» порушували режим перемир'я в Донбасі та стріляли для того, щоб залякати співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, передає nv.ua.

До свого повідомлення Нойєрт прикріпила пост місії ОБСЄ, в якому її представники розповідали про інцидент зі стріляниною на Донбасі: «14 червня патруль СММ, який пересувався на двох бронетранспортерах і складався з шести членів місії, перебував у Пікузах (неконтрольована урядом України територія в 23 км на північний схід від Маріуполя). Там члени ОБСЄ зупинилися, щоб дослідити «свіжі сліди від, імовірно, бойового автомобіля піхоти на асфальті».

«Один з учасників місії вийшов зі своєї машини, після чого весь патруль почув дві короткі черги зі стрілецької зброї», — розповіли представники ОБСЄ, зазначивши, що після цього інший співробітник місії побачив «двох чоловіків у військовому одязі». Один з них був озброєний автоматом Калашникова (АК-74). Спочатку він стріляв в напрямку СММ, а потім, зробивши два-три кроки до групи, вистрілив у повітря. Після цього обидва чоловіки повернулись і пішли. Спеціальна моніторингова місія вирішила, що постріли були випущені, щоб «попередити патруль і змусити його покинути цей район».

Нойєрт прокоментувала це так: «Я бачу повідомлення про те, що підлеглі Росії стріляли з вогнепальної зброї, щоб залякати неозброєних співробітників моніторингової місії ОБСЄ на сході України. Співробітники СММ ОБСЄ ризикують своїм життям, щоб захистити мирних жителів. Росія повинна припинити свою погану поведінку, перш ніж ще більше співробітників СММ будуть вбиті або змушені покинути Україну».