Передплата 2024 «Добрий господар»

Російського омбудсмена не пустять до Вишинського, доки Денісова не побачить Сенцова

  • 17.06.2018, 16:57
  • 657

Уповноважена Верховної Ради України Людмила Денісова сказала, що її російська колега Тетяна Москалькова не зможе відвідати в українському СІЗО керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в зраді, поки сама вона не потрапить до Олега Сенцова.

Про це вона заявила в коментарі «Цензор.Нет».

Український режисер Олег Сенцов міститься в колонії «Білий Ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ. Напередодні Денісова туди прилетіла, однак її не пустили до Сенцова і відмовилися повідомляти про стан його здоров'я.

Денісова розповіла, що передала Москальковій список українських політв'язнів, які утримуються у в'язницях РФ і окупованого Криму, а також план відвідувань. А з офісу російського омбудсмена зі свого боку українській стороні передали список, де вказані 34 прізвища людей, яких має намір відвідати в Україні Тетяна Москалькова. Серед них, наприклад, Вишинський.

«Російська сторона ж надала список тих в'язнів, яких хоче відвідати Москалькова. Він містить 34 прізвища. Але у половини не вказано громадянство, і не вказані місця утримання. Ми цей список отримали, як робочий варіант, неофіційний», — сказала Денісова.

На 18 червня о 14:00 призначено зустріч Денісової і Москалькової в Москві, там повинні обговорити і узгодити їхні спільні візити до ув'язнених, які перебувають в обох країнах.

«Я думаю, у нас буде складна розмова. Але сподіваюся, що ми домовимося, адже на вищому рівні є політичні домовленості. Однак я підозрюю, що Москалькова не ухвалює рішення», — сказала український омбудсмен.

Вона додала, що намагатиметься ще потрапити до Олега Сенцова, який сьогодні вже 34 день голодує в колонії «Білий Ведмідь».

Схожі новини