Передплата 2024 «Добрий господар»

Що можна їсти перед сном без ризику нашкодити фігурі

  • 17.06.2018, 14:00
  • 656

Голод пізно ввечері зазвичай починає мучити в самий невідповідний момент. Протистояти йому досить складно, а якщо заглушати його жирними котлетами або шматком торта, такі набіги до холодильника незабаром відгукнуться зайвими кілограмами.

Врятувати становище може здорова їжа. Пізня трапеза не зашкодить фігурі за умови, що продукт для нічного перекушування буде легким, порція невеликою, а для приготування буде обраний щадний спосіб термообробки на кшталт гасіння, варіння на пару або гриля, пише Сьогодні. LifeStyle.

Ось 10 ідей страв для пізнього перекусу, які забезпечать почуття ситості і не відхилять стрілку вагів у більшу сторону.

Індичка / Курка. Виробленню в організмі гормону сну меланіна допомагає амінокислота триптофан. Одним з продуктів, що містять цю особливу речовину, є м'ясо індички і курки. Скромна порція розміром трохи більше 100 грамів не ляже каменем в шлунку і одночасно допоможе заснути. Перевагу краще віддавати пісним частинам птиці і готувати їх максимально щадним способом.

Кисломолочні продукти. Корисний і легкий варіант пізньої вечері може складатися з кисломолочних продуктів. Натуральні кисломолочні продукти містять корисні бактерії. Чи то сир, кефір або йогурт з низьким вмістом жиру — вони наситять організм на довгий час, зарядять необхідною енергією, а корисні бактерії, що входять до їх складу, налагодять травлення.

Риба. Солона і копчена риба перед сном діє тільки на шкоду організму, але нежирні сорти, приготовані делікатним способом, надають зворотний ефект. Вони не відкладаються у вигляді солей і шкідливих жирів, а дозволяють вгамувати голод і забезпечити організм корисними реч

Кальмари. М'ясо кальмара вважається цінним дієтичним продуктом. У 30 грамах кальмарів міститься мінімальна кількість жиру і близько 9% денної норми білка. Навіть невелика порція варених на пару або класичним способом кальмарів добре насичує і позбавляє від відчуття голоду без шкоди для фігури.

Мигдаль. Крім того, що мигдаль називають найбезпечнішим горіхом для фігури, він ще й багатий на магній. Невелика жменя дасть тривале відчуття насичення і в той же час допоможе швидше заснути.

Гречка. Гречка швидко насичує організм, що робить її придатною не тільки для дієтичного харчування і розвантажувальних днів, але і для пізньої вечері. Стандартна порція допоможе вгамувати голод і заодно поліпшити травлення і обмін речовин.

Відварені овочі. Порція овочів не порушить нічний відпочинок і ніяк не відіб'ється на фігурі. Але за умови, що вона не перевищує 250 грамів, а приготовлені овочі без використання жирів. Перевагу слід віддавати зеленим овочам, а картоплі і бобів краще уникати.

Яблуко. Відмінною альтернативою важкої вечері в пізній час може стати запечене яблуко. Воно прекрасно притуплює відчуття голоду і при цьому не конвертується в жирові запаси.

Гарбузове насіння. Насіння гарбуза — дуже ситний і корисний продукт, що володіє масою лікувальних властивостей. У рекомендованій добовій дозі 100 грам міститься приблизно 24 грама легкозасвоюваного білка. Насіння зарядить організм енергією і щедрою порцєю триптофану, який забезпечить здоровий міцний сон.

Соєві чіпси. Упаковка чіпсів перед сном майже напевно осяде на ваших стегнах. Зате їх соєвий аналог не тільки не зашкодять вашій фігурі, але і забезпечить організм корисними речовинами. У помірній кількості вони не дають прибавку у вазі і швидко вгамовують відчуття голоду.

Схожі новини