Науковці розповіли, чим шкідливі консерванти

Консерванти хоч і продовжують термін придатності продукту, вони аж ніяк не є корисними для організму людини.


Про це заявили вчені з Інституту регенеративної медицини у США, передає «24 канал».

З їх слів, продукти, які містять консерванти порушують гормональний фон організму людини, а це провокує ожиріння.

Під час досліджень додатку Е321, який зберігає у продуктах поживні речовини і смакові якості та кислоти PFOA, яка входить в упакування продуктів, вчені з'ясували — їхня дія викликає ушкодження гормонів, які пов'язують кишківник і мозок.

В результаті несвоєчасний сигнал про насичення провокує переїдання, через що є ризик до ожиріння.

Тож вчені рекомендують обирати ті продукти у магазинах, які мають найкоротший термін придатності — вони містять значно менше консервантів та інших шкідливих речовин.